Menu
Drożdże
W zależności od specyfikacji końcowego produktu etanolowego i ograniczeń procesu produkcyjnego, nasza firma BGW s.p. z o.o. dostarcza czyste lub złożone kultury szczepów drożdży w różnych formatach produktów. Wybór produktów drożdżowych BGW połączony jest z gwarancją wydajności produktu, walidacją wydajności procesu i wsparciem technicznym optymalizacji. Katalog produktów drożdżowych do napojów, zastosowań przemysłowych i paliwowych jest dostępny na życzenie.
- Accent GSY™ to naturalnie wyselekcjonowany, ulepszony, stabilny genetycznie szczep drożdży o ulepszonej wydajności w warunkach stresowych, opracowany do procesów fermentacji etanolowej na bazie ziarna. Ogólna charakterystyka wydajności: stabilna wydajność w procesach okresowych lub ciągłych, wyższe temperatury procesu i standardowy zakres PH.
- Foundation GSY™ to naturalnie wyselekcjonowany, ulepszony, stabilny genetycznie szczep drożdży opracowany do procesów fermentacji etanolowej na bazie zbóż. Ogólna charakterystyka wydajności: stabilna wydajność w procesach okresowych lub ciągłych, standardowa temperatura procesu i zakres pH. Wysoka tolerancja na etanol w połączeniu z innymi czynnikami stresowymi pozwala na stosowanie tego genetycznie stabilnego szczepu drożdży w najbardziej wymagających środowiskach przemysłowych. Rozpowszechniane na licencji.
- Cogent GSY™ to naturalnie wyselekcjonowany, wzmocniony genetycznie stabilny szczep drożdży o ulepszonej charakterystyce działania etanolu w warunkach stresowych i natywnej aktywności enzymu glukoamylazy, opracowany do procesów fermentacji etanolu na bazie ziarna. Ekspresja natywnego enzymu glukoamylazy pozwala na znaczne oszczędności związane ze zmniejszeniem zużycia zakupionych enzymów.
- Rational GSY™ to naturalnie wyselekcjonowany, ulepszony, stabilny genetycznie szczep drożdży o ulepszonej charakterystyce działania w warunkach stresowych i genetycznie wzmocnionej aktywności glukoamylazy, opracowany do procesów fermentacji etanolowej na bazie zbóż. Rozpowszechniane na licencji.